22.6.16

Orrengrund, Hylynryöstäjä, Ärrimurri ja vähän pioneista



Orrengrundiin on ilmestynyt muutama uusi blokki. Kyse on tietysti merisäästä. Säätiedotus merenkulkijoille täyttää tänä vuonna 40 vuotta. Miten voisi olla rakastamatta meriasemia: Orrengrund, Nahkiainen, Ulkokalla, Utö, Tankar, Märket, Kylmäpihlaja, Jussarö, Bogskär, Bågaskär, Kalbådagrund... kuin runo!

Työkaverin kanssa vaihdoimme lomakirjoja. Sain Anna Janssonin dekkarin Hylynryöstäjä. Lisää merisäätä; kirja tapahtuu Gotska Sandönin saarella! Mystinen paikka, pieni hiekkasaari aivan keskellä Itämerta. Jansson kuvaa hyvin saarta ja sen ainutlaatuista luontoa.

Netissä on paljon mielenkiintoisia tilkkuaakkosia (esimerkiksi Tula Pink ja Modern Alhabet), mutta halusin tehdä tähän merisäähän omat. Vaikein kirjain tähän mennessä on ollut R, ja Orrengrundissa niitä on kolme. R-kirjaimen epäonnistuneistä versioista syntyisi Ärrimurri-tilkkutyö, todennäköisesti myös Ärrän kierrän orren ympäri -kaitaliina. Ännän kanssa on myös vaikeuksia, täytyy vielä miettiä. Paperin avulla ompelisi mitä vain, mutta ajattelin että saan nopeammin suoraan leikkaamalla. Todellakin. Mitenhän onnistuvat ääkköset, å ja ä? Pitääkö jättää Kalbådagrund ja Bågaskär väliin ja ommella mieluummin Nahkiainen?





Sää on niin ihana, että kirjainongelmat siirtyvät tulevaisuuteen. Ainoa tilkkutyö parina viime päivänä on ollut peittojen peseminen ja kuivaaminen ulkona narulla.





 Pionit ovat nyt uhkeimmillaan. Kameran kortilla puolet kuvista on pioneista. Ja aion ottaa lisää.








 Hyvää juhannusta, olipa 30 astetta tai sadetta!



2 kommenttia:

  1. Merisää on ihan parhaita radio-ohjelmia. Meikäläiselle ei niinkään tärkeitä tietoja, mutta viihdyttävää kuunneltavaa. Sinun Orrengrund näyttää hyvältä ja olen varma, että ratkaiset myös Kalbådagrundin ja muut. Eihän niitä voi pois jättää! Upeat pionit! Vain tuoksu jäi puuttumaan. Leppoisaa juhannusta sinulle.

    VastaaPoista
  2. Mahtava inspiraation lähde. Täydellisyyteen kannattaa pyrkiä, mutta joskus on paikallaan antaa mennä vaan. Pionisi ovat ihania. Kannattaa kuvata.

    VastaaPoista