23.8.15

Hanhi ja sen veli sekä vähän mehiliäisistä ja basilikastaLentävät hanhet -blokkien ompeleminen on kivaa: yhdellä ompelulla saa kahdet blokit.Ompelin kaksi pientä hanhityötä samoista kesäisistä väreistä. Pöydänpäällä on hanhi ja se päällä oikealla on sen veli.

Hanhi oikeista hanhiblokeistaHanhi on ommeltu oikeista lentävä hanhi -blokeista. Kaksi samasta kankaasta ommeltua hanhiblokkia muodostaa allekkain aseteltuna ison hanhiblokin.Riippuen siitä, miten päin blokit asettelee, iso blokki näyttää olevan joko tumma- tai vaaleapohjainen.

Vaaleapohjaiset asettelin keskelle ja tummapohjaiset reunalle.

Veli kahden kolmion nelilöistä

Veli on ommeltu hanhiblokin jämäkulmista, kahden kolmion neliöistä, jotka on trimmattu 2½ tuumaisiksi.

 Ompelin kaikki vaaleapohjaisiksi hanhiksi. Työn koko on tässä vaiheessa vain 40 cm, joten sitä pitää kasvattaa reunuksilla.Ensimmäinen reunavaihtoehto on tiimalasiblokki. Liian haalea.
 Jätetään valkoinen pois. Ihmeellisen elokuun kunniaksi kypsää oranssia!

Auts! Tämäkään ei näytä siltä, miltä sen pitäisi. Eka vaihtoehto on ehkä sittenkin parempi. Ei ole niin pientä työtä, ettei se jossain vaiheessa voisi mennä vaikeaksi. Aikalisä. Työt kaappiin ja kirjan kanssa ulos.

Mehiläisistä

Meillä on tänä kesänä näkynyt ennätysmäärä mehiläisiä. Kesäkuun lopulla tataarivaahtera surisi, kuin siinä olisi ollut polttomoottori. Se oli muutaman viikon ajan aivan täynnä mehiläisiä. Myöhemmin lehdessä oli juttua karanneista mehiläisparvista. Ehkä meilläkin kävi karkulaisia. En tajunnut ilmoittaa asiasta mihinkään.
Talon seinustalla amppelissa kasvaa basilika. Sen kukat ovat vaatimattomat, mutta mehiläiset ovat hulluna niihin. Aina on ainakin yksi mehiläinen paikalla. Koko otus tärisee, kun se imee innoissaan basilikan kukkaa.


Lentävät hanhet: kaksi blokkia yhdellä iskulla

Tässä vielä lentävä hanhi -blokin ompeluohje, jos et ole ennen näitä ommellut.

Blokkiin tarvitset


1 suorakaide 6½ x 3½ tuumaa
2 neliötä 3½ x 3½ tuumaa

Asettele toinen neliö suorakaiteen toiseen päähän. Vedä viiva neliön kulmasta kulmaan ja toinen ½ tuuman päähän edellisestä. Ompele kumpaakin viivaa pitkin.Taita ja silitä kulma auki. Taita alla olevan kankaan mukaan, niin blokkia ei tarvitse enää trimmata.
Leikkaa kulma.


Ompele toinen kulma samoin.

Sinulla on yksi hanhiblokki ja kaksi kahden kolmion nelilötä.


3 kommenttia:

 1. Täytyypä kokeilla tuota hanhiohjetta.

  VastaaPoista
 2. Molemmat kauniita Hanhi ja sen veli:)
  Kiitos ohjeesta, pitää kokeilla sitä, hanhia en olekaan tehnyt pitkään aikaan.

  VastaaPoista
 3. Tee lisää hanhiblokkeja, ne näyttävät parhailta hanhen ja veli hanhen kasvattajina! Kivat blokit!

  VastaaPoista