30.6.14

Ei ole kangasta, ei mustavalkoista eikä yksiväristä


 Quiltmania Issue 100 -lehdessä on tilkkupeitto Eleanor, jossa on suuria 60 cm:n blokkeja ja kepeät vanhahtavat kankaat. Tästä tulisi äidille kaunis kesäpeitto. Heti kangaskaapille!


 Mielestäni minulla on kohtuullisesti kankaita. Ei paljon eikä vähän, mutta joka työhön on jotain löytyy. Paitsi nyt ei ainuttakaan mustavalkoista. Tai löytyy yksi, mutta se ei sovi tietenkään. Kuvassa on käyttökelpoinen kangasvarastoni, kammotukset ovat toisessa kaapissa ja pikkupalat koreissa ja muovilaatikoissa.

Kun katselee tilkkuilijoiden kangasvarastoja netissä, niin onhan tämä surkean pieni. Suhteutettuna siihen, mitä saan valmiiksi, tämä on varmaan ihan sopiva. Katsoin lehdestä kankaan kulutuksen ja tilasin mustavalkoiset kankaat Cotton Patchista. Samalla tilasin jelly rollin yksivärisiä kankaita. Yksivärisiä minulla ei ole, ja kovasti teki niitä mieli.

Vuosia sitten ompelin pari työtä yksivärisistä kankaista Amish-ohjeilla. Amishit eivät käytä kaikkia värejä vaan vain tiettyjä riippuen esimerkiksi asuinseudusta. Se oli mielenkiintoista. Tarkoituksena oli käydä Amish-kirja läpi ja ommella siitä kaikki kymmenkunta työtä.

Moderneissa tilkkutöissä yhdistetään usein yksivärisiä kankaita valkoiseen. Niillä saa silmiähivelevän uudenraikkaan ilmeen. Pitäisi päästä kokeilemaan. Näen sieluni silmin yksivärisiä lankarullia valkoisella pohjalla, nam!

Yksivärisissä kankaissa värien vaikutus tehostuu. Tuntuu että pää menee pyörälle väreistä. Ompeleminen on nautinnollista.Kävin kankaat läpi ja plokkasin yksiväriset, siis ne mitä minulla ei ole. Olihan niitä muutama, mutta kuten näette kaikki väärän värisiä.4 kommenttia:

 1. Tuttu ongelma. Kun aluaa tehdä jotain erilaista kuin ennen, niin jo hankitut kankaat eivät tunnu oikeilta. Valkoinen ja yksiväriset ovat aina toimiva yhdistelmä. Koetin tihruta tuota ohjeen blokkia, mutta se on aseteltu hienosti tavaroiden taustalle, että en saa selvää. Komea iso tähtiblokki kuitenkin.

  VastaaPoista
 2. Kangaskaappisi on erinomaisen hyvässä järjestyksessä. Niinhän se on, että aina kun innostuu jostakin ideasta, niin juuri siihen sopivia kankaita ei löydy omasta varastosta, ovat yleensä niin väärän värisiä, Kauniilta näyttää tilaamasi kankaat ja jelly roll, samoin myös tuo yksiväristen kankaittesi lajitelma.

  VastaaPoista
 3. Hui, mikä järjestys! Kateeksi käy, oma kaappini kauhistuttaa tällä hetkellä itseänikin, sen kuvaaminen on ihan mahdoton ajatus. Kivoja kankaita olet löytänyt, pitää laittaa kaupan nimi muistiin. Jään odottelemaan kuvia tulevasta peitosta...

  VastaaPoista
 4. Ilmeisesti sinulta puuttuu valkoinen yksivärinen tai ehkä neutraaleja? Muuten ei näytä puuttuvan yhtään väriä!

  VastaaPoista