4.1.15

Värin sai itse valita

Onnistuuko ompelu noin puolellatoista kädellä? Joudun pitämään kipsiä viisi viikkoa. Haaveena on päästä ompelemaan koneella viikon - parin kuluttua. Kunhan nakkisormet vähän ohenevat.

Lyhyesti: nurin, värttinäluun murtuma, kipsi

Hyvät puolet:
 • ei tarvitse siivota
 • nyt on aikaa selata kaikki tilkkulehdet ja katsoa tilkkuvideoita

9 kommenttia:

 1. Komea kipsi, mutta silti olisi varmaan kivampaa olla ilman sitä. Nämä liukkaat kelit ovat vaarallisia. Pikaista paranemista.

  VastaaPoista
 2. Oi voi, mutta kaunis väri paketissa. Kiduta hieman itseäsi, äläkä ompele nyt vaan kerää voimaa ja inspiraatioa niiden lehtien, kirjojen ja videoiden parissa.

  VastaaPoista
 3. Voi harmitus, mutta kipsin väri on komea. Pikaista paranemista:)

  VastaaPoista
 4. Lämmintä myötuntoa tulee täältä, nyt viisi viikkoa kipsiä/kipsikenkää jalassa raahanneelta( ja vielä jatkuu). Kauniin värin olet valinnut käsipakettiisi. Kyllä se ompelu pian sujuu ja sormien ohenemista odotellessa voi suunnitella tulevat projektit huolella. Kivutonta paranemista.

  VastaaPoista
 5. Voi sentään! Vaikka paketti onkin iloisen värinen, toivottavasti pääset siitä mahdollisimman pian eroon.

  VastaaPoista
 6. Löysin blogisi, kun etsin tietoa värttinäluun murtumasta ja jopas minua lykästi, kun löysin toisen käsityöharrastajan jolle näin kävi, eli käsi meni pakettiin. No nyt haluaisinkin tietää, että miten sinulla on toipuminen mennyt ja joko olet päässyt ompelemaan? Itellä murtui käsi maanantainaja kovin pian mielisin jo päästä puikkoja heiluttelemaan ja ompelemaan kivoja juttuja :)

  kerrohan kuulumisia:)

  Anuliinu_1

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos viestistäsi!

   Ajattelin että kipsi kädessä pystyisin koneella ompelemaan; ei onnistunut. Kipsi kädessä jäivät koti- ja käsityöt. Ulkoilukin jäi vähiin. Ainut harrastus oli lukeminen.

   Entinen elämä ei palannut edes, kun kipsi poistettiin. Särky jatkui eikä käsi totellut. Nyt on kulunut 2 kuukautta kaatumisesta, ja käsi on aika hyvä. Vähän jäykkä, mutta toimii. Nostan maitopurkin, käytän saksia ja veistä, silitän... Harjoitutan kättä, että nivelten liikkuvuus palautuisi entiselleen.

   Huono tuuri jatkui kipsin poiston jälkeen. Kengät vedin edelleen jalkaan vasemmalla kädellä ja kerran sitten ahtaassa paikassa kiskaisin vasemmalla kädellä kiertäen oikean jalan kenkää. Nyt on polvi rikki. En pysty istumaan enkä paljoa kävelemään. Töissä on onneksi nostopöytä ja satulatuoli, joilla saa puoliseisovan asennon. Kotitietsikan ja ompelukoneen ääressä en ole pystynyt muutamaan viikkoon istumaan.

   Sain hyvän kuntoutusvinkin työkaverilta, jolla oli myös värttinäluun murtuma. Käsi paranee nopeammin, kun sitä harjottaa ja veri kiertää. Hän kaivoi esiin sukkapuikot ja neuloi sukat lääkärille. Sukat voi tietysti pitää itsekin, se ei vaikuta paranemiseen!

   Suihkussa käynti taas onnistuu, kun taitellaan kipsin päälle ensin pyyhe, sitten muovipussi ja tuorekelmua, joka tiivistetään ilmastointiteipillä. IImastoinititeippi on tässä korvaamaton.

   Tiivistettynä
   - Nyt kirjastoon, mitään muuta ei pysty tekemään.
   - Kipsin poiston jälkeen heti neulomaan.
   - Ole varovainen. Kun yksi paikka on poissa pelisä, muu kroppa joutuu koville.

   Äläkä ole huolissasi: käsi paranee ennalleen! Kipsin poiston jälkeen siivoaminenkin tuntuu ihanalta.

   Hyvää kevättä - kaikesta huolimatta!   Poista
  2. Hei ja kiitos kuulumisista :)

   Harmi että nyt kun pääsit kipsistä niin sait sitten uuden haaverin jalkaan. Kyllähän se mieltä vetää allepäin kun on puolikuntoinen. Toivottavasti kätesi kuntoutuu pian ennalleen. Etkö siis edelleenkään voi tehdä käsitöitä kädellä, vai oliko siis jalka sy siihen vain?

   Minä en ole ulos uskaltanut vielä kovinkaan, en ainakaan ulkoilu mielessä. Vain muutamat pakolliset matkat autolta kauppaan yms. Tulin jotenkin niin araksi kaatumisen myötä ja on käsi kyllä niin hankala saada hihan sisäänkin, koska se on niin hassuun 55 asteen kulmaan kipsattu.

   Mitä sinulle muuten määrättiin särkylääkkeeksi murtumaan? Kun ihmettelin vain että lääkäri kirjoitti panadol 1g ja sanoi että burana hidastaa luutumista. Jouduin alkuun ottamaan burana 600 yöksi, mutta nyt olen sen jättänyt poissa. Harmittaa vaan kun viime yönäkin heräsin särkyyn.

   Miten sinulla on kontroloitu murtumaa? Itselä on nyt viikon välein kontrolli röngten ja lääkäri. Tarkkaillaan että asento pysyy hyvänä ja ettei lyhentymä kasva. Pieni mahdollisuus on että käsi vielä jouduttais leikkaamaan.

   Siivouset on tosiaan jäissä. Isellä murtui vasen ranne ja oikeakätisenä paljon tietenkin voin tehdä, mutten en semmoisia missä tarvin toistakin kättä. Purkit ja purnukat aukeaa kainalossa pitäen tai polvien välissä, mutta esim. tiskaus ei onnistu yllä millään yhdellä kädellä.

   Tässä olen miettinyt et josko vois pian koittaa, voisko puikoja heilutella, eli kutoa tai virkata.. mutta rohkeus ei anna periksi vielä koittaa ja pettymys on suuri jos ei onnistukkaan pitäisköhän lääkäriltääkin kysyä ensin lupaa?

   Okein ihanaa kevättä myös sinulle :) kyllä me kesällä jo ommellaan kaikkia ihanuuksia!

   Anuliinu_1

   Poista
  3. Hei taas!

   Käden puolesta olisin voinut ommella jo parin viikon kuluttua kipsin poistamisesta, mutta en ole kipeän polven vuoksi pystynyt istumaan. Tänään sain tulehduskipulääkkeet, ja polvi on toivottavasti kohta kunnossa.

   Minusta tuli myös tosi arka kaatumisen jälkeen, ja kipsi vaikuttaa liikkumiseen, vaikkei uskoisi. Se kipsikulma on koominen juttu. Kipsataan vinoon, että luutuisi suoraan. Vaikka sormet toimivat, niin eihän niitä voi käyttää siinä asennossa. Välillä oli tiukkoja tilanteita, kun sitä yritti kiskoa hihaan.

   Minulla oli sama panadol. Öisin heräilin. Ensimmäisen kerran klo 1, vartin tarkkuudella, sitten vielä kerran pari. Menin normaalia aikaisemmin nukkumaan, että sain korvattua heräämisiä.

   Minulla oli myös kontrolli ja röntgen viikon ja kahden viikon kuluttua. Sitten oli enää kipsin poiston yhteydessä. Onneksi käsi luutui hyvin, eikä tullut ongelmia. Toivottavasti et joudu leikkaukseen. Toisaalta parempi leikata, jos saa siten toimivan käden. Ei toipumisaika varmaan ole sen pidempi kuin nytkään. Samalla laillahan se luutuu kuin murtumakin,

   Luulisin että on hyvä kokeilla sitä neulomista. Verenkierto kipeässä kohdassa ja sormien harjoittaminen on parasta lääkettä. Minä käytin koko ajan töissä tietokonetta, ja luulen että se auttoi luutumista. Oikeasta kädestä näppäilin vain etusormella ja silläkin sivuttain, mutta tuli siitä naputtelusta liikettä koko käteen. Lääkärin mukaan kaikkea sai tehdä kivun rajoissa, ja vähän sai koskeakin.

   Nautitaan aurinkoisista päivistä ja suunnitellaan, mitä kaikkea ommellaan ja neulotaan sitten kun pystytään!

   Poista