2.3.14

Tree Farm - Metsätila: ratkottavaa metrikaupalla


Ompelin blokkirivejä yhteen. Ensimmäinen rivi: ei ihan täydellinen, mutta kulmat osimoilleen kohdillaan. Tämähän on helppoa.


Toinen rivi: kamalaa! Kuusen latvat eivät osu ollenkaan kohdalleen. Ensimmäinen rivi olikin moukan tuuria eikä vuosien tilkkuilun tuomaa taitoa. Katsoin alkuperäistä kuvaa lehdestä. Kulmat naksahtavat millilleen.

Ompelin seuraavan rivin. Pistin nupparin kankaiden läpi ja yritin tosissani saada kulmat kohdalleen. Osa oli kohdallaan osa ei. Kokeilin rivien yhdistämistä käsin, mutta tulos oli yhtä huono. Nyt ratkottavaa on jo metrikaupalla.

Olen suurten linjojen tilkkuilija. Milli sinne tai tänne ei yleensä heilauta. Tässä työssä hutimillit valitettavasti näkyvät,  suorastaan kirkuvat. Hyvä tilkkuhaltija, ompele rivit yhteen pliis! 


4 kommenttia:

 1. Nuo hutimillit jäävät vaivaamaan vain ompelijaa itseään, muut tuskin huomaavat niitä. Kaunis peitto tulossa. Minullakin on ollut tuollaiset verhot ikkunassa ja ovat nyt paisuttamassa kangasvarastoja.

  VastaaPoista
 2. Kaunista tulee, milleistä viis! Se on vaan niin harmillista, että oma silmä kyllä poimii ne hutit, vaikka kukaan muu ei niitä juuri huomaa, ellei sitten tekijä tietoisesti osoittele niitä. Tykkään tuosta mallista, lisään piiiiitkälle "joskus kokeiltava"-listalleni.

  VastaaPoista
 3. Kiitos kannustuksesta! Hautasin työn kaappiin jäähtymään. Yritän vielä saada kulmat kohdalleen. Pari kulmaa ei haittaisi, mutta kun melkein koko työ on vinksin vonksin.

  VastaaPoista
 4. Tämäkin malli on tosi kiva! Laitan jonoon...

  VastaaPoista