24.8.13

Sohvatyynyn päällinen hanhenkulmista


Tilanne oli edelleen tämä. Ompelen lentävien hanhien kulmaan aina tuplasauman ja saan siitä ylimääräisen kahden kolmion neliön. Niitä on kertynyt.


Ompelemani Lentoon-peiton kulmat ovat tässä. Niistä saisi sohvatyynyn.


Trimmattuna neliöt ovat 3/4". Ostin Annelta Pienestä tilkkukaupasta leveää taustakangasta. Kangas on aivan liian kaunista taustaksi. Se sopii mainiosti näiden rusehtavien pikkuneliöiden kanssa. Neliöt yhteen ja vähän kaitaletta väliin.


Käytän pieniin töihin vanun jämiä. Harsin palat yhteen isoilla pistoilla. Muutama kuukausi sitten hankin teippiä vanupalojen yhdistämiseen. Teippi on 1,5" leveää ja kiinnitetään silittämällä. Helppoa kuin heinänteko! Eikä tule vanumöykkyjä kuten ommellessa.


Kaappiin oli kertynyt kolme purkkia suihkutettavaa liimaa. Olin ostanut varoiksi uutta, mutta jättänyt vanhat käyttämättä. Liima on vähän hankala käyttää pienissäkin töissä. Se kun tarttuu! Työ sujuu hiukan helpommin, kun taittaa päällyskankaan puoliksi ja asettelee ensin toisen puolen paikalleen, sitten toisen. Onhan tämä paljon nopeampaa kuin harsiminen tai hakaneulojen laittaminen. Ei-kivoista vaiheista pitää päästä nopeasti ohi.

Tikkasin tyynyn koneella.4 kommenttia:

 1. Kauniit tyynyt olet saanut aikaan jämistä. Tuo "taustakangas" on ihanaa! Mistä olet tuota teippiä löytänyt ja millä nimellä sitä myydään? Täällä on siis toinenkin vanupalojen säästäjä!

  VastaaPoista
 2. Kauniit tyynyt, ihanat värit:)
  Teippi kiinnostaa minuakin.

  VastaaPoista
 3. Minä ompelen pienetkin vanupalat yhteen puskusaumalla ja siksakilla. Puuvillavanu on niin arvokasta. Tosin yleensä nuo yhdistelmät kuluvat uusia tikkauskuvioita harjotellessa. Saumakohtaa ei yleensä tunne lainkaan. Tuo teippi oli uusi juttu ja voisi olla todella näppärää isoa vanupalaa kootessa.

  VastaaPoista
 4. Empäs enää muista, mistä teipin ostin. Katselin käyttämieni nettikauppojen sivuja, ja ainakin Cotton Patchistä, Fatquarter Shopista ja eQuilteristä löytyy Heat Press Batting Together -teippi.

  Cotton Patch on englantilainen kauppa; ei tarvitse mennä hakemaan tullipostista.

  VastaaPoista