20.2.16

Seepran raitaa sohvalle


Lomaviikko ja sattui vielä pari aurinkoista päivää! Luonnon valo, sisällä tai ulkona, auttaa kummasti kuvauspuuhissa.

Kevätaurinko paljasti myös surullisen nuhjuiset sohvatyynyt. (Alkuperäiset, tyynyjen mukana tulleet tekokuitupäälliset! Tilkkuilijan olohuoneessa! En uskalla ääneen sanoa.) Kesäisiä omatekemiä on runsaasti, talvisin olen käyttänyt näitä tekokuituhirviöitä. Nyt alkaa kevättyynynpäällisten ompelu.

Epämääräisten tekeleiden korista löytyi pari vuotta sitten ompelemiani sinisiä blokkeja. Palat yhteen. Tästä tulee kevättyynynpäällinen numero 1.




Avustaja esittelee valmista pintaa ulkona.




Tyynyt eivät ole noin isoja. Pitäisi saada parikymmentä senttiä pois. Ehkä parasta tikata ensin, ja katsoa saanko fiksattua. Suunnitelma B on tehdä tästä sohvapöydän liina.




Blokki löytyy Strip-Smart Quilts -kirjasta ja se ommellaan smartisti stripistä. Heh. 

Kirjan alla on Marimekon taikakangas. Ruokapöydän liinaan tulee aika nopeasti fläkkejä (yleensä avustajan puolelle), mutta tässä kankaassa ne eivät näy. Tämän pöytäliinan käyttöaika on tuplasti pitempi kuin muilla pöytäliinoilla.

Tilkunviilaaja ompeli ihanan Massey Ferguson -peiton traktoriblokeista.  Käytin samaa blokkia, mutta tästä ei tullut traktoria, tuli seepraa.




 Tästä tulee kevättyynynpäällinen numero 2.





 Blokki löytyy American Patchworks & Quilting -lehdestä.

Mistä löytyy nykyisin tilkkulehtiä pääkaupunkiseudulla? Ennen oli akateemisissa hyvä valikoima, prismoissakin jotain. Ainut löytämäni pitkään aikaan on Love Patchwork and Quilting prismoissa. Netistä saa, mutta saako vielä lehtihyllystä?