12.4.16

Domino-peitto Ikean kangaspaloista

Sunnuntaina oli loistava ilma ottaa tilkkukuvia ulkona. Peiton nimi on Domino. Ei varmaankaan tarvitse selittää miksi.
Malli on Disappearing Four Patch, missä siis ensin ommellaan neljän neliön blokki, ja sitten leikellemällä ja uudelleen ompelemalla häivytetään kuviota.Peitto on ommeltu Ikean 20 cm:n palasista, jotka ovat lähes ilmaisia. On aika huoletonta ommella. Jos menee vikaan, voi heittää palaset olan yli kuin Eleanor Burns aikoinaan (ehkä heittelee vieläkin).Peitto tulee saunakamarin sängylle. 

En pessyt kankaita etukäteen. Pelkäsin, että palaset purkaantuvat langaksi koneessa.
Pesemätöntä kangasta oli helppo ommella ja silittää, mutta koko talo oli langanpätkiä täynnä. Haalarit olisi ollut hyvä ompeluasu.Työ odottaa vaijerilla toisen työn vieressä tikkausta. Lisää tikkausta odottavia töitä on vaatehuoneessa ja konehuoneessa (tieto- ja ompelu-).
Sunnuntaina oli myös loistava päivä seurata lentokoneita. Lentää niitä talvellakin, mutta jotenkin on kivampi katsella aurinkotuolista.

4 kommenttia:

 1. Hauska peitto, sopivan vaalea ja kesäinen!

  VastaaPoista
 2. Kiva peitto ja hauskat kuviot. Sopiva ja osuva nimi.

  VastaaPoista
 3. Onpas pirtsakka peitto. Minullakin on noita paloja muutama kasa. Ihan kiva peitto niistä tulee. En yleensä pese kankaita etukäteen vaan kastan koko tekeleen kuumaan veteen. Olen tehnyt niin nyt useasti ja se toimii. Pesemätöntä kangasta on paljon helpompi ommella.

  VastaaPoista
 4. Missä vaiheessa laitat kuumaan veteen? Kun tilkkupinta on valmis vai silloin kun koko peitto on tikattu ja valmis?

  VastaaPoista