20.9.15

Hirsimökin kesytystä ja kurkkusadosta

Hirsimökki ei ole ollut mieliblokkejani. Muutamaa kokeilublokkia pitemmälle en ole aikaisemmin päässyt. Kiltaan piti ommella blokkeja yhteisesti valmistettavaan puutarhurin hirsimökkipeittoon. Siitä se sitten lähti.



Olen ommellut blokkeja syksyn sadon väreissä. Otin kuvan ulkona. Aurinko paistoi iltapäivällä niin, että häikäisi ja oli kuuma. Ihanaa!



Yksittäiset blokit eivät ole tarkasti mustavalkoisia, vaan vähän sekalaisia.



 Kun blokit asettelelee vierekkäin, kuvio erottuu vahvana.




Hirsimökkiä on ihan mukava ommella, kunhan leikkelee palat valmiiksi sopivan pituisiksi pätkiksi. Tässä kaitaleita design walliin kiinnitettyinä, vaaleat ylärivissä ja tummat alarivissä. Sama kangas voi olla kummassakin rivissä. (Design wall on halpiskaupasta parilla eurolla ostettu ilmoitustaulu, johon on kiinnitetty vanu nuppineuloilla.) Täytyy taas leikata lisää kaitaleita.

Kovin isoa työtä tällä kelta-musta-oranssi -värityksellä en aio tehdä. On niin vahvasti sesonkiväritys.

Valmiin blokin koko on 7 tuumaa (18 cm) ja se on ommeltu 1 1/4 tuuman (~32 mm:n) kaitaleista. Katsotaan, mitä tästä syntyy.

Tähän voi käyttää kaikki jämän jämät.



 Loppukesästä on ollut ongelmia kurkkujen kanssa. Niitä on tullut hirveästi ja tulee koko ajan lisää kasvihuonessa. Jääkaappi on täynnä maustekurkkupurkkeja, samoin ystävien ja sukulaisten. Tässä kuvassa on näkyvissä kolme kurkkua. Ei mitään direktiivikurkkuja, vaan käyriä. Vain noin joka viides kurkku on suora.





4 kommenttia:

  1. Hienon harmoonista hirsimökkiä olet tehnyt sekalaisista kankaista. Onneksi kotikäyttöön tarkoitetuilla kurkuilla maku on tärkein ominaisuus.

    VastaaPoista
  2. Kaunis hirsimökkipinta! Väritys on hieno eikä mielestäni mitenkään vain sesonkivärinen.

    VastaaPoista
  3. Hirsimökkisi näyttää tosi kivalta!

    VastaaPoista
  4. Ihanaa hirsimökkipintaa tulossa!

    VastaaPoista