1.3.14

Tilkkuahdistusta osa 1


Lomalla pyrin aina pitämään yhden päivän, jolloin pelkästään ompelen. Nyt se päivä oli tämän viikon maanantaina. Yksin kotona ja kolme aloitettavaa työtä valmiiksi mietittynä. Ei meinannut uni tulla silmään sunnuntai-iltana.

Kun on uusi työ mielessä, on kiire saada  muutama blokki valmiiksi, käsin kosketeltavaksi ja pyöritettäväksi. Tästä jatketaan. Tilkkuahdistus iskee, jos ei saa työtä alulle. Kolmesta uudesta työstä ei yksikään lähtenyt lentoon.

Se miltä työ näyttää ohjeessa tai mielessä tai piirrettynä on yksi asia. Se miltä se näyttää ommeltuna, on ihan toinen asia. Vaikka kuinka suunnittelisi ja miettisi kankaat valmiiksi, lopullinen totuus paljastuu vasta blokkeja asetellessa.


Ensimmäinen ahdistus on suunnittelutaulun alareunassa oleva timantti. Timantti kuuluu ohjeeseen Jelly Parfait, joka löytyy  Fig Tree Quiltsin sivuilta. Malli on suunniteltu antiikkipeiton pohjalta. Kerrassaan ihana. Yksi kauneimmista näkemistäni malleista. Fig Tree Quiltsillä  on muitakin kivoja malleja. Tilasin myös Canned Pears -ohjeen.

Timantti (minulle se on vuori) ommellaan kaitaleista. En osannut hahmottaa, miten värit asettuvat blokissa. Yleensä laitan töihini kaikki värit ja sitten vielä muutaman lisää, mutta tässä se ei toiminut. Liikaa värejä. Uusiksi.


 Seuraavana päivänä tein uuden version. Parempi, mutta nyt värit ovat liian symmetrisesti.

Ahdistus kuitenkin vähän helpottaa. Tästä lähtee.









Ei kommentteja:

Lähetä kommentti