12.2.14

RästitikkaustaJouluna laitoin sängyn päälle käyttämättömän tilkkupeiton. Otin siitä pinosta, missä on valmiita. Reunat ja osa blokeista olivat ilman tikin tikkiä. Puolet tikkaamatta!

Pari vuotta sitten paniikkitikkasin tätä ennen näyttelyä ja näyttelyn jälkeen piilotin kaappiin. Nautin käsintikkaamisesta. Ensimmäisten tikkien ompelu on huumaavaa, mutta kun on iso peitto, urakka tuntuu joskus ylivoimaiselta. Silloin on parasta piilottaa työ kaappiin ja toivoa, että hyvä haltija hoitaa homman.

En ole niitä, joiden on pakko ommella valmiiksi kaikki aloitukset. En todennäköisesti mahtuisi sisään. Mutt jos saan työn näin pitkälle, teen sen valmiiksi. Täytyy myöntää, että kaapissa on toinenkin, josta puuttuu vähän tikkausta, mutta vain vähän. On hyvä olla varalla, jos ei ole mitään muuta käsityötä.


Malli oli vuoden 2005 American Patchwork & Quilting -lehdessä. Huomasin peiton heti ja tiesin, että tämän vielä ompelen. Vähän oikasin, kuten kuvasta näkyy, mutta lisäsin kolme uutta blokkia.


Välikaitaleisiin tikkasin palmikkoa, muualle olen ommellut tällaista kikerrystä. Ei tarvitse merkitä millään tavalla. Tässä työssä olen käyttänyt useamman värisiä tikkauslankoja, jopa punaista. Kaikki sulautuvat sekaan.


Minulla oli siniset kertakäyttökäsineet kädessä, kun kuvasin. Ei tilkkutyön takia, vaan käsivoiteen, eivät tietsikan näppäimet lähmäänny. Tuli ihan forensic-olo. Näin CSI:ssakin otetaan kuvia siniset käsineet kädessä.


1 kommentti: