17.4.11

Herkkupäärynä


Tämä on varmasti kauneinta, mitä olen koskaan ommellut. Haaveilin päärynäneulatyynystä pitkään. Kaava löytyi kivasta ompelublogista U.K. lass in U.S..

Päärynä on ommeltu kuudesta palasta, lehdet ovat kaksipuoliset vanu välissä, kanta on ruskeaa huopaa. Päärynän kaavan löydät täältä.

Jalka oli vaikea löytää. Mietin, että puisesta kynttilänjalasta saisi upottamalla sen päärynän sisään, mutta sopivaa ei löytynyt. Askartelukaupasta löytyi viimein Tilda-nukkejalka.

Jättiläistyyny

Ylimääräisistä crazyblokeista ompelin jättiläistyynyn, pituus huikeat 28 cm.

Jättiläistä olen käyttänyt myös merkkinä lehtikorissa. Kun luen illalla sängyssä tilkkulehtiä laitan tyynyn merkiksi mihin kohtaan pinossa jäin. Ylimääräisille blokeille täytyy keksiä hyötykäyttöä. Ei kaikista voi ommella patalappuja.

12.4.11

2.4.11

Nappinappi



Muhkurainen nappi, keskellä itse kankaalla päällystetty nappi. Napin päällystäminen oli helppoa. (Aika monet asiat oikeastaan ovat, kun ottaa selvää.)

Leikkaa ympyrä. Reunuksen pituus on 2 x pii x r. Jos ympyrän säde on 3 cm, reunakaitale on 2 x 3,14 x 3 = 18,8 cm. Jos ympyrän säteessä on mukana saumanvarat, lisää ne myös tähän.

Muhkuroita ei ole pakko ommella. Itse asiassa en osaa neuvoa, miten ne ompelin. Ne vain tulivat.